Retro till mamman!

Idag på eftermiddagen fick jag nog av ungarnas kivande, lämnade över till maken och gick rätt och slätt in för att koppla av lite vid symaskinen. Slängde alla "måsten" och "borde" åt sidan och klippte till samt sydde till mig själv. Så befriande! Plockade fram mönstret från Ottobre Creative Woman som kom hem här i dagarna och ändrade om de små detaljer som inte kändes helt tiptop. Urringningen blev större, men inte lika djup som i Ottobres mönster, och ärmarna gjordes en aningen vidare. Ja och så valde jag denna gången att sy en kortärmad top eftersom dagens väder talade om att långärmat faktiskt kan få vänta lite till sensommar/höst nu. Eller, det kommer bli fler långärmade toppar, men kanske inte lika slimmade utan med lite mera luft emellan. Själva sömnaden är riktigt okomplicerad och går väldigt snabbt, vilket bara är positivt en sådan här dag när man behöver lite "syenergi". Sanningen att säga har nog bildredigerandet tagit dubbelt så lång tid som mönsterändringar & sömnad. Men det är kul att se att även redigeringskunskaperna går framåt, om än väldigt begränsade än så länge. Valde att avstå från dekorsömmar då jag tycker tygets mönster gör sig bättre i all enkelhet. Således blev det enkelt brun tråd som smälte in väl.


Mjuka Tygers "retroringar" till mig själv, faktiskt helt enligt plan. Lätt figursydd modell i stl 46/L. Till kantband använde jag samma tyg, något jag gör allt som oftast numera. Tycker oftast att det blir allra bäst faktiskt.


Nej, jag bjuder tyvärr inte på någon livebild just nu. Kanske senare. Kan bara intyga ännu en gång att jag upplever att detta mönster är ett riktigt bra basmönster. Hoppas ju längre fram kunna prova även lite mindre storlekar och se om jag tycker samma sak då.

Med detta inlägg passar jag även på att önska alla en riktigt trevlig Valborgshelg med härliga brasor, förhoppningsvis toppenväder (utan förstamajsnö, det brukar ju kunna förekomma) och en massa andra roliga upptåg. I våran närmaste storstad brukar det alltid vara ett rejält 1:a majtåg som brukar kantas av väldigt mycket publik och så lär det väl vara även i år. Men vi håller oss hemma, det känns lugnast så. Trevlig helg!

Toppen med perfekt passform...

tyvärr *skratt*! Tyvärr av den anledningen att jag faktiskt inte vill bära storlek 46, men Ottobre Creatives damtoppar motsvarade butiksstorlekarna jag bär så gott som exakt. Jag kommer göra några små ändringar...tror jag i alla fall. Göra ärmen något vidare, visserligen skall toppen ha tight passform, men jag har lite svårt för åtsittande överärmar framför allt. Därmed måste jag ju även göra ärmhålen lite vidare. Inga drastiska saker med andra ord. Längden på toppen kändes perfekt och även själva ärmlängden. Jo sedan skall jag förresten göra den lite mer urringad nästa gång, men det är ju något man kan variera i det oändliga så själva mönstret petar jag inte så mkt i, jag varierar helt enkelt efter behag. I grunden är det helt klart ett mycket bra basmönster och jag har faktiskt valt att beställa hem det nu (för närvarande har jag alltså bara ritat av stl 46 från en kompis) direkt från Ottobres shop. Ett enkelt mönster som var lika okomplicerat att sy som att rita av. Och här är resultatet:


Tyget kommer antingen från Jofotex eller Tygvaruhuset, lite osäker där, kantade med samma tyg. Modellen är lite lätt utsvängd och passade min kropp perfekt. En suverän bastopp.

Myror!

Att barnen här hemma ständigt har myror i brallan är konstaterat sedan länge. Och för all del har väl de flesta barn i 4-8 års ålder ganska gott om myror i brallan. Ständigt på gång, ständigt i rörelse. Nåväl nu har de två minsta grabbarna Bus fått myror även på varsin överdel. Mellanbus på en t-shirt med gröna kantband och stickningar och minstingen på en långärmad t-shirt med ljusturkosa kantband och stickningar. Tyvärr ligger minstingens t-shirt redan för "omsömnad" då det visade sig att ärmarna blev i kortaste laget. Det får i stället bli muddavslut så skall den nog bli aldeles lagom. Okomplicerad sömnad och mitt egna mönster gör att t-shirtarna numera nästan kan sys med förbundna ögon. Nästan...


Tyg: myrtyg inköpt från en webshop med namnet Sydrömmar och muddväv från JNYdesign (grön) resp Stoff & Stil (ljusturkos). Stickningar med tråd från världens bästa Bibbi!

Nu börjar det sina i förrådet med färdigsydda plagg från "juntan" i Tyresö, men en sista presentation finns kvar. Och sanningen att säga så har jag inte haft tid att sy någonting alls sedan dess, men jag hoppas kunna sätta mig lite vid maskinerna imorgon. Jag har en del som behöver fixas och en del jag verkligen bara vill göra. Dessutom har vi ju haft ett sådant kanonväder hitintills denna påsk så det är ju bara att njuta och ta hand om trädgården lite i stället. Nu är det frukost som gäller, men vi hörs igen!