Retro till mamman!

Idag på eftermiddagen fick jag nog av ungarnas kivande, lämnade över till maken och gick rätt och slätt in för att koppla av lite vid symaskinen. Slängde alla "måsten" och "borde" åt sidan och klippte till samt sydde till mig själv. Så befriande! Plockade fram mönstret från Ottobre Creative Woman som kom hem här i dagarna och ändrade om de små detaljer som inte kändes helt tiptop. Urringningen blev större, men inte lika djup som i Ottobres mönster, och ärmarna gjordes en aningen vidare. Ja och så valde jag denna gången att sy en kortärmad top eftersom dagens väder talade om att långärmat faktiskt kan få vänta lite till sensommar/höst nu. Eller, det kommer bli fler långärmade toppar, men kanske inte lika slimmade utan med lite mera luft emellan. Själva sömnaden är riktigt okomplicerad och går väldigt snabbt, vilket bara är positivt en sådan här dag när man behöver lite "syenergi". Sanningen att säga har nog bildredigerandet tagit dubbelt så lång tid som mönsterändringar & sömnad. Men det är kul att se att även redigeringskunskaperna går framåt, om än väldigt begränsade än så länge. Valde att avstå från dekorsömmar då jag tycker tygets mönster gör sig bättre i all enkelhet. Således blev det enkelt brun tråd som smälte in väl.


Mjuka Tygers "retroringar" till mig själv, faktiskt helt enligt plan. Lätt figursydd modell i stl 46/L. Till kantband använde jag samma tyg, något jag gör allt som oftast numera. Tycker oftast att det blir allra bäst faktiskt.


Nej, jag bjuder tyvärr inte på någon livebild just nu. Kanske senare. Kan bara intyga ännu en gång att jag upplever att detta mönster är ett riktigt bra basmönster. Hoppas ju längre fram kunna prova även lite mindre storlekar och se om jag tycker samma sak då.

Med detta inlägg passar jag även på att önska alla en riktigt trevlig Valborgshelg med härliga brasor, förhoppningsvis toppenväder (utan förstamajsnö, det brukar ju kunna förekomma) och en massa andra roliga upptåg. I våran närmaste storstad brukar det alltid vara ett rejält 1:a majtåg som brukar kantas av väldigt mycket publik och så lär det väl vara även i år. Men vi håller oss hemma, det känns lugnast så. Trevlig helg!